| by David | No comments

Jacob Cohen: de expert in jeans

Jacob Cohen is een Italiaans kledingmerk dat het beste van twee werelden biedt. Er wordt uitsluitend gewerkt met kwaliteitsvolle Japanse stoffen in combinatie met Italiaanse ambachtelijke technieken. Pure productie van hoogwaardig denim is al sinds het ontstaan van het bedrijf het handelsmerk.

Een korte geschiedenis

Jacob Cohen wordt in 1985 in Veneto opgericht door Nicola Bardelle. Deze Italiaanse kledingmaker heeft gedurende vele jaren de kneepjes van het vak geleerd en beslist in dat jaar zelf aan de slag te gaan. Vandaag de dag is Jacob Cohen nog altijd in handen van de familie Bardelle. Tegenwoordig staat zijn zoon Tato Bardelle aan het hoofd van het bedrijf. Waar in de beginjaren de focus vooral lag op kleding voor iedereen is die focus sinds 2003 eerder verschoven richting luxe jeans en kleding.

Handgemaakte pareltjes

Elke jeans van Jacob Cohen is handgemaakt en van hoogwaardige materialen zoals ‘Kurabo denim’. Het gevolg van deze aanpak is dat elke jeans van Jacob Cohen een geheel eigen karakter heeft. Geen twee paar spijkerbroeken zijn hetzelfde. Leuk is bijvoorbeeld dat je bij de aankoop van een Jacob Cohen ook een tracking code erbij krijgt. Op deze tracking code vind je onder andere terug wie exact tijdens welke fase aan jouw spijkerbroek heeft gewerkt. Bovendien pakt het Italiaanse merk geregeld uit met limited edition collecties. Zo weet je bij de aankoop van een Jacob Cohen jeans altijd dat je een bijzonder stuk in handen hebt.

Hart voor milieu

Jacob Cohen legt niet alleen zwaar de nadruk op een hoge kwaliteit, maar ook op het milieu. Zo werkt het bedrijf zonder chemicaliën bij het verven en wassen van het denim. Ook de wasprocedures zijn zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van het harde Griekse puimsteen en er wordt resoluut geopteerd voor een natuurlijke denim-wassing.

Jacob Cohen produceert niet enkel jeansbroeken, maar ook gewone kleding van hoge kwaliteit. Op de website van https://Pauw.com vind je bijvoorbeeld een mooie dwarsdoorsnede van de mogelijkheden bij Jacob Cohen.