| by David | No comments

Mobiele airco tegen de warmte

In de warme maanden van het jaar is de constante hitte voor veel mensen een probleem. De belasting maakt niet alleen het werk op kantoor moeilijker, maar ook het dagelijks leven thuis. Mobiele airconditioners zijn geschikt voor bij je thuis. Ze zijn ruimtebesparend en zorgen voor een ongecompliceerde verfrissing in zonnige kamers. Het effectieve ventilatiesysteem koelt en ontvochtigt tegelijkertijd en zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Een belangrijk verschil tussen mobiele airconditioners is het koelvermogen en het stroomverbruik dat afhankelijk is van de grootte van de ruimte en de heersende temperaturen.

Hier krijg je een korte bespreking van de beste mobiele airco’s. Er zijn nog heel wat andere modellen op de markt. Wij geven je ook advies bij je aankoop.

De’Longhi Pinguino PAC AN98 ECO Stil: de beste koop

Het eerste model is de mobiele airconditioner De’Longhi Pinguino PAC AN98 ECO Silent. Het “Silent” systeem zorgt ervoor dat het geluidsniveau een aangename 63 decibel is.

Naast energieklasse A heeft dit De’Longhi-model ook een praktische timer. Dit betekent dat het model eenvoudig kan worden ingesteld op een tijdvenster van maximaal 24 uur, gedurende welke tijd de werking gegarandeerd is. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld ’s avonds de De’Longhi Pinguino PAC AN98 ECO Silent airco wilt gebruiken en ervoor wilt zorgen dat het toestel automatisch uitschakelt.

De mobiele airco van Pro Breeze: met afstandsbediening

Het mobiele airconditioningsysteem van het merk Pro Breeze belooft ook efficiënte koelprestaties, biedt een 3-in-1-functie en is flexibel in gebruik. Zo wordt de koelcapaciteit van de fabrikant vermeld als een totaal van 9000 BTU. In dit opzicht kun je effectief woonkamers, slaapkamers en kantoren afkoelen in een conventionele kamergrootte tot 16 graden.

Een voordeel van de Pro Breeze airconditioner is het digitale display en de bijgeleverde afstandsbediening. Je hoeft niet direct bij het apparaat te zijn om de instellingen te wijzigen. De kamertemperatuur kan natuurlijk ook op de airconditioner zelf worden ingesteld.

Zo heb je ook toegang tot de andere functies die de mobiele airconditioning van Pro Breeze biedt. In het bijzonder moet de timer worden vermeld.

Een raamafdichting, om de klimaatregeling goed te laten functioneren, is natuurlijk ook bij de levering inbegrepen. Dit zijn twee verschillende afdichtingskits, die naar keuze gecombineerd kunnen worden met een schuifraam of een kiepraam. Welke optie je ook kiest, je profiteert van goede koelprestaties en een perfecte aanvulling op elk huis bij het gebruik van de Pro Breeze mobiele luchtverfrisser.

De’Longhi PAC AN112: de stilste mobiele airco

De stille ‘Longhi PAC AN112 airconditioner heeft een maximale koelcapaciteit van 2,9 kilowatt en het volume is maar vijftig decibel. De fabrikant benadrukt de stille functie in de productbeschrijvingen. Op dit niveau moet de airconditioner bijzonder stil draaien, wat het een geschikt apparaat voor de slaapkamer maakt. De bediening wordt vergemakkelijkt door het heldere LC-display met een verlicht display waarop je alle functies kunt instellen en wijzigen.

De’Longhi gebruikt een innovatieve, gepatenteerde technologie voor zijn airconditioningsysteem. Hierdoor kan de airconditioner de temperatuur en de luchtvochtigheid automatisch aanpassen aan de omstandigheden in de ruimte. Dit is ontworpen om een zo goed mogelijk comfort op de lange termijn te garanderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze airconditioner is ingedeeld in energie-efficiëntieklasse A+ en het extra condensatiewater via een lucht-lucht-systeem gebruikt. In de meeste airconditioners komt het condenswater buiten terecht of wordt het opgevangen in een container. De De’Longhi PAC AN112 stille airconditioner recirculeert het condensaat om het te gebruiken voor het koelen van de condensor. Alleen de resterende waterdamp wordt via de slang naar buiten afgevoerd.

Waarmee moet rekening worden gehouden bij de aankoop van mobiele airconditioners

Het volume

Tijdens het gebruik kunnen de airconditioners veel lawaai maken. Tot 65 decibel is niet ongewoon. Een dergelijk geluidsniveau kan worden vergeleken met de werking van een naaimachine. Er zijn ook airconditioners met een stille modus. Met dergelijke functies draaien de airconditioners aangenaam stil. Sommige luchtverfrissers combineren ook een slaapfunctie.

Luchtkoeling of koeling met koelvloeistof?

De basistechnologie

Deze verschilt in termen van luchtkoeling of het koelen van de lucht in de ruimte door speciale koelvloeistoffen of water luchtkoeling. Bij veel ontwerpen moet je rekening houden met de afvoer van condenswater dat tijdens het koelen ontstaat.

Bedrijfskosten en energie-efficiëntie

Een airconditioner verbruikt veel energie. Let op de bedrijfskosten als je kiest voor een kleinere airconditioner. Airconditioners met een goede energie-efficiëntie kosten tussen de vijfentwintig en dertig cent per uur om te draaien. Het beste is om een airconditioner te kopen die punten scoort voor energie-efficiëntie. Van A tot A+++ in de energie-efficiëntieklasse scoren zuinige airconditioners punten met lagere elektriciteitskosten.

Temperatuurverschillen

Om circulatieproblemen te voorkomen, moet je de kamers niet te veel laten afkoelen. Het temperatuurverschil tussen het huis en de omgeving mag niet groter zijn dan zes graden Celsius. Anders drogen de slijmvliezen uit en loop je het risico om verkouden te worden.

Grootte en gewicht

Een ander belangrijk aankoopcriterium voor een airconditioner is de grootte en het gewicht. In het geval van een mobiel apparaat kan een licht gewicht en klein formaat een voordeel zijn; je kunt het apparaat dan ook gemakkelijker naar een andere ruimte verplaatsen. De gemiddelde afmeting is 90 × 50 × 30 cm. Het gewicht voor monoblok-koelunits ligt tussen elf en dertig kilogram, en zevenentwintig tot vijftig kilogram voor inverter-splitunits.