| by David | No comments

Uw droomhuis kopen? Dat kan in Duitsland!

Waarom een huis kopen in Duitsland?

Een huis kopen in Duitsland kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn. Een aantal van deze redenen zullen we hier opsommen. Men kan vaak grotere en degelijke woonhuizen aankopen. De huizen hebben ruime grondkavels en er is meer rust in de woonwijken, ook de prijsklasse van de huizen ligt wat lager dan in Nederland. “Rust”, blijkt voor vele nieuwe huiseigenaren een belangrijke drijfveer om te kiezen voor een woning in het buitenland. Toch, komt er bij het kopen van een woning in Duitsland heel wat bij kijken. Het is verplicht, wanneer je een huis koopt in Duitsland, een tussenkomst van een notaris bij de totstandkoming van een koopovereenkomst te regelen. Volgens de wet in Duitsland, is wanneer je onroerend goed koopt een notariële akte vereist. Voordat je je eigendom kunt verwerken moet je twee overeenkomsten afronden; de koopovereenkomst en de overeenkomst. Hier in staat aangegeven dat beide partijen, overeen zijn gekomen dat het stuk grond en woning worden overgedragen aan de koper. Hierna word het eigendom op uw naam ingeschreven, in het Duitse kadaster.

De voor en nadelen.

Het is niet gebruikelijk, om een financieringsvoorbehoud in de verkoopovereenkomst vast te leggen. Wanneer u de papieren tekent, hangt u aan de aankoop vast. Boeteclausules zijn in Duitsland in de notariële akten onbekend, maar dit betekent niet dat het nadelig is voor u.

Waar in Nederland zo goed als altijd ‘vraagprijs’ staat, komt dit in Duitsland zelden voor. De prijs is voornamelijk vast, maar als dit niet zo is, dan staat dat er bij vermeld. Het is dus minder van zelf sprekend om over de prijs te onderhandelen.

Een aantal verschillen tussen Duitsland en Nederland zijn bijvoorbeeld; dat de grond en bouwprijzen behoorlijk zijn lager dan in Nederland. Ook de gemeente belastingen zijn lager in Duitsland.