| by David | No comments

Woolrich; sinds 1830

De kleding van Woolrich is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vooral de winterjassen lijken als warme broodjes over de toonbank te gaan. Dat is ook niet zo gek, aangezien de jassen met hun donsvoering bestand zijn tegen temperaturen tot wel min veertig graden!

Dat dit merk zulke goede en betrouwbare producten maakt, is gezien hun staat van dienst niet vreemd. Woolrich is de oudste producent van outerwear in Amerika, waar het in 1830 in Pennsylvania is opgericht. Bijna twee eeuwen geleden is het bedrijf begonnen met het maken van dekens, bedoeld om de jagers en houthakkers warm te houden tijdens de koude winters. Gedurende de Amerikaanse burgeroorlog werden de dekens gebruikt door soldaten, en werden omgedoopt tot ‘civil war blankets’. Nu, met bijna twee eeuwen aan ervaring, is Woolrich uitgegroeid tot internationaal succes en zijn de producten ook verkrijgbaar op pauw.com.

Vooral in de wintermaanden duiken de dikke donsjassen meer en meer op op straat. Het merk kent dan ook een uitgebreide collectie jassen van topkwaliteit. De parka’s zijn daarvan de meest verkochte, met de iconische Arctic Parka met stip op nummer één. Deze jas heeft een afneembare bontkraag, rits- en knoopsluiting en houdt je gegarandeerd warm op de koudste dagen en nachten. De Arctic Parka is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zowel voor heren als voor dames. Het tijdloze design, de duurzame kwaliteit en comfortabele pasvorm vormen de basis van het huidige succes.

Hoewel Woolrich voornamelijk jassen produceert, voert het merk ook andere producten. Zo zijn er onder meer bomberjacks, sjaals en poncho’s op de markt, van uiteraard dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de winterjassen. En ondanks het feit dat er al zo veel ervaring en geschiedenis is binnen het bedrijf, blijven ze op zoek naar vernieuwing en verbetering van bijvoorbeeld de materialen. Deze combinatie van traditie en innovatie leidt tot producten van vrijwel ongeëvenaarde kwaliteit.